Прессъобщение

Aurubis празнува откриването на първия завод за рециклиране на мултиметали в САЩ

Hamburg | събота, 21 септември 2024 г.

• Изграждането на завода на Aurubis в Джорджия на стойност ~800 млн. долара поставя ново начало на устойчивото рециклиране на мултиметали в САЩ
  • Заводът ще осигури над 230 висококачествени работни места, което ще гарантира растеж и икономическа стабилност за семействата и бизнеса
  • Капацитет за преработка на над 180 000 тона сложни материали за рециклиране годишно, включително електронни платки и медни кабели
  • Металите на Aurubis имат решаващ принос за възобновяемата енергия, електронната мобилност, рециклирането на батерии и други индустрии

Днес базираната в Германия компания Aurubis AG, водещ световен доставчик на цветни метали и едно от най-големите предприятия за рециклиране на мед в света вече повече от 150 години, отбеляза важен етап с официалната церемония по откриване и прерязване на лентата на своя модерен завод за рециклиране в Огъста, Джорджия. След повече от двегодишно строителство Aurubis Ричмънд е първият по рода си вторичен завод за рециклиране на мултиметали в Съединените щати.

На събитието се събраха ръководителите на Aurubis, губернаторът на Джорджия Брайън Кемп и първата дама Марти Кемп, както и много други местни служители и членове на общността, за да отпразнуват изграждането на съоръжението, което обещава да промени тенденциите в устойчивото рециклиране на метали.

„С Aurubis Ричмънд ние се превръщаме в пионер в рециклирането на мултиметали в САЩ“, заяви главният изпълнителен директор на Aurubis Торалф Хааг по време на основната си реч. „Като първият по рода си голям вторичен металургичен завод в САЩ Aurubis Ричмънд ще ни позволи да запазим стратегически важни метали в икономиката, като направим веригите за доставки в САЩ по-независими. Новият обект показва много ясно как Aurubis съчетава печеливш растеж и устойчива стопанска дейност, следвайки амбицията ни отговорно да превръщаме суровините в стойност за един иновативен и устойчив свят.“ Допълни той.

Dr. Toralf Haag

Chief Executive Officer

„По време на многобройните ни срещи с ръководството на Aurubis, както в Джорджия, така и в Германия, чухме как техните цели съвпадат с нашите - да създадат добре платени работни места и да изградят трайно партньорство, което да ни позиционира като лидери в развиващата се електрическа индустрия“, заяви губернаторът Брайън Кемп. „След години усилена работа можем да празнуваме в дни като днешния, когато прерязваме лентата на това съоръжение и официално приветстваме следващата глава на Aurubis в общността на Огъста.“

След полагането на основите през юни 2022 г., в края на 2022 г. Aurubis взе стратегическо решение да ускори разширяването на завода и да инвестира общо около 800 млн. долара. С етапа на разширяване съоръжението ще може да обработва до 180 000 тона комплексни рециклируеми материали годишно, включително електронни платки, медни кабели и други металосъдържащи продукти.

„Aurubis Ричмънд ще се превърне в основен играч в северноамериканската верига за доставка на мултиметални изделия и значителен работодател в град Огъста“, заяви Дейвид Шултхайс, президент и управляващ директор на Aurubis Ричмънд. „Много се гордея с постигнатото от екипа, който построи този модерен завод за рециклиране за малко повече от две години. А предстои да направим още толкова много. Благодарни сме за подкрепата на официалните лица и лидерите на щата Джорджия, които ни оказваха сърдечна подкрепа и ни приветстваха през цялото време на пътуването. Едно истинско партньорство, което очакваме да се засили в бъдеще.“

Новото съоръжение на Aurubis в Ричмънд е оборудвано с модерна технология в съответствие с екологичните стандарти, определени както от щата Джорджия, така и от федералните регулаторни органи. Това гарантира, че операциите се извършват с най-високо внимание към опазването на въздуха, водата и природата, в съответствие с мисията на Aurubis да бъде добър стопанин на околната среда и стратегическата й визия да бъде въглеродно неутрална много преди 2050 г.

Церемонията по прерязването на лентата подчерта и ролята на Aurubis Ричмънд в допринасянето за кръговата икономика чрез доставката на основни метали за ключови индустрии като възобновяемата енергия, електрическите превозни средства и производството на батерии. Очаква се съоръжението да играе решаваща роля във веригата за доставки в Северна Америка, затвърждавайки позицията на Aurubis като глобален лидер в рециклирането на мултиметали.

Освен това Aurubis Ричмънд се ангажира да бъде основен работодател в района на Огъста, като осигури над 230 висококачествени работни места и допринесе за местната икономика. Компанията също така е посветена на ангажираността на общността и предоставянето на ценни възможности за обучение и стипендии за подготовка на бъдещите лидери. Aurubis Ричмънд е поела ангажимент за сключване на споразумение в полза на общността с Техническия колеж на Огъста и Техническия колеж на Айкън, както и с училищната система на окръг Ричмънд. Като част от това споразумение компанията ще инвестира в стипендии и програми за професионално обучение на млади работници.

Downloads
Ивайло Георгиев

Ръководител Устойчивост и връзки с институциите

Напишете имейл